Нова кампания 2020-2022 на европейската агенция по безопасност и здраве при работа

Written by Linev on май 7th, 2020. Posted in Новини

Мускулно-скелетните смущения (МСС) са сред най-често срещаните заболявания, свързани с труда. Те засягат милиони работещи в Европа и струват милиарди евро на работодателите. Решаването на проблема с МСС допринася за подобряване на живота на работещите, то е полезно и от гледната точка на бизнеса.

Свързаните с работата МСС засягат гърба, шията, раменете и горните и долните крайници. Те обхващат всякакво увреждане или нарушение на опорно-двигателния апарат. Здравословните проблеми варират от незначително неразположение и болка до по-сериозни заболявания, изискващи почивка или медицинско лечение. При повечето хронични състояния резултатът може да бъде трайно увреждане и загуба на работата.

Запознайте се с предстоящата кампания!

На новия уебсайт на Европейската агенция по безопасност и здраве при работа има голямо количество информация и полезни източници за свързани с работата мускулно-скелетни смущения и защо трябва да ги контролираме.

https://osha.europa.eu/bg/highlights/healthy-workplaces-lighten-load-msd-campaign-website-now-online?fbclid=IwAR0va2JZSnc1yYn5uEOOMJpnvUUnDMB1GjxvfI4Je6UUgOrSdPE3FJbuCUk